Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا؛ غلام‌حسین دوانی در همایش «بررسی اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم و مروری بر نکات کاربردی مالیاتی» در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: امروز حسابداری از چارچوب جمع‌آوری و طبقه‌بندی اطلاعات خارج شده و همه تحقیقات جهانی ثابت کرده است که پایه حکومت‌های مردم سالار حسابداری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: هیچ حکومت مردم‌سالاری در دنیا وجود ندارد که نظام حسابداری آن عقب‌مانده باشد اروپای شمالی به عنوان مرکز رفاه اجتماعی نمونه بارز این موضوع است و تحقیقات زیادی در رابطه با نقش حسابداری در بروکراسی انجام شده است.

عضو جامعه حسابداران رسمی کشور بیان کرد: در وزارت اقتصاد اخذ پول مالیات مورد توجه است، در حالی که با مالیات می‌توان رفتار یک جامعه را تغییر داد، به عنوان مثال برای اینکه همه افراد جامعه روسری سیاه بر سر کنند می‌توانیم بر روی رنگ‌های دیگر روسری مالیات قرار دهیم. اکنون کشور با بحران بی‌آبی مواجه است، اما در کشور ما هندوانه می‌کارند در صورتی که هر کیلو هندوانه ۱۵ لیتر آب نیاز دارد و قیمت تمام شده هر لیتر آب ۱۲۰۰ تومان، اما شما هندوانه را کیلویی شش هزار تومان به کشور‌های خلیج فارس صادر می‌کنید. برای رفع این مشکل می‌توان مالیات سنگینی بر هندوانه قرار داد تا دیگر کسی اقدام به کاشت آن نکند، زیرا تاکنون کسی با نخوردن هندوانه نمرده است.

دوانی خاطرنشان کرد: در کشور‌های اروپای شمالی زمانی که جوانی به سن ۱۸ سالگی می‌رسد اگر در خانه پیش پدر و مادر خود بماند ۶۰۰ پوند و در صورت جدایی از پدر و مادر ۸۰۰ پوند دریافت می‌کند، این امر سبب استقلال جوانان می‌شود همچنین در اروپای شمالی تحصیلات تا مقطع دکتری رایگان است.

وی اضافه کرد: پس مالیات به عنوان یک اصل حاکمیتی است که تمام کشور‌های جهان توسعه پایدار خود را براساس مالیات پیش می‌برند و این مالیات به دلیل اینکه یک هزینه اجتماعی است باید مورد استفاده همه افراد قرار بگیرد و مردم باید مالیات را پرداخت کنند تا دولت بتواند به وظایف مندرج در قانون اساسی جامه عمل بپوشانند.

عضو جامعه حسابداران رسمی کشور تصریح کرد: این وظایف در قانون اساسی کشور ما شامل تحصیلات رایگان، تامین حداقل هزینه مسکن، تامین سلامت عمومی و حفاظت از مرز‌ها و امنیت است. مردم در صورتی مالیات پرداخت می‌کنند که این کار‌ها توسط دولت انجام شود، زیرا در هیچ کجای دنیا مردم به خودی خود مالیات پرداخت نمی‌کنند چراکه مالیات گرفتنی است.

دوانی تصریح کرد: به نظر بنده معافیت سلبریتی‌ها از پرداخت مالیات بدترین توهین به شهروندان کشور است، کدام هنرمند ایرانی شاهکاری آفریده که یک مهندس در عسلویه نیافریده باشد. آیا مهندسی که پالایشگاه‌های ما راساخته و سالانه حدود پنج میلیارد دلار ارز وارد کشور می‌کند، خدمت کرده یا هنرپیشه‌ای که به کارهنری مشغول است؟ این مالیات به دلیل نزدیکی به انتخابات برداشته شد و به این معناست که با مالیات هم بازی می‌شود.

وی بیان کرد: ویژگی‌های یک حکمرانی خوب شامل پاسخگویی، شفافیت، حق اظهار نظر، کارایی، اثر بخشی، انصاف و عدالت و مشارکت در حکمرانی مالیاتی است. اگر قرار است کشور توسعه پایدار داشته باشد و با مالیات اداره شود، نیازمند یک نظام حکمرانی مالیاتی هستیم نه این نظام مالیاتی که در ایران وجود دراد و مفروضات آن مربوط به سال ۴۵ است.

وی افزود: حکمرانی مجموعه‌ای از روش‌های فردی و نهاد‌های عمومی و خصوصی است که امور مشترک مردم را اداره می‌کند. حکمرانی فرآیندی پیوسته است که از طریق آن منافع متضاد و متنوع را همساز کرده و اقدام همکاری‌جویانه اتخاذ می‌شود. گاهی عرف بر قانون قوی‌تر است اگرچه در برخی از متون حکمرانی خوب، منهای دولت خوب است، اما نمی‌توان این دو مفهوم را مترادف دانست، زیرا همه نهاد‌ها در قوه مجریه خلاصه نمی‌شود و سایر نهاد‌ها نیز در این قوه دخالت دارند.

عضو جامعه حسابداران رسمی کشور گفت: برای حدود صلاحیت و دخالت دولت نمی‌توان حد علمی و استدلالی که همیشه و در همه احوال صادق باشد، تعریف کرد، اما دولت به اعمال حاکمیت و اعمال تصدی‌گری مشغول است. دولت‌های مدرن تنها اعمال حاکمیت می‌کنند؛ در اروپای شمالی دولت تنها در سیستم حمل‌ونقل و سلامت عمومی حساسیت زیادی دارد، این مواردی است که در ایران وجود ندارد.

دوانی بیان کرد: از زمان مشروطیت قرار بود سازمان حسابرسی ایجاد شود تا بر اعمال دولت نظارت کند، اما از آن زمان تا هنگامی که انقلاب پیروز شد دیوان محاسبات بازیچه دست قدرتمندان بوده و الان نیز نمی‌تواند به وظایف خود رسیدگی کند و توسط دارایی دور زده می‌شود.

وی اضافه کرد: سه اصل حاکمیت خوب شامل شفافیت، پاسخگویی و مسئولیت اجتماعی است دولت باید به صورت روشن و مسلم بگوید که چه می‌کند و ما نیز درخواست خودرا اعلام کنیم. هرچه رابطه پاسخگویی بیشتر باشد فساد مالی کمتر خواهد شد و اگر حساب‌ها شفاف شود پاسخگویی نیز بیشتر خواهد شد.

عضو جامعه حسابداران رسمی کشور بیان کرد: حسابداری بنیاد پاسخگویی و حسابرسی فرآیند نظام پاسخگویی است. دولت‌ها و شرکت‌ها قصه می‌گویند و ما با حسابرسی به حرف آنان اعتبار می‌بخشیم. ارکان پاسخگویی دولت‌ها شامل قوه قضاییه مستقل، مطبوعات آزاد، حسابرسان مستقل، نهاد‌های مردمی و نقش نخبگان مردمی است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات مجلس یازدهم آنفولانزا عوارض خروج از کشور لایحه بودجه 99 استیضاح ترامپ گاز مرکاپتان بوی نامطبوع تهران جامعه حسابداران معافیت مالیاتی پرداخت مالیات اصلاحیه قانون مالیات انتخابات مجلس یازدهم آنفولانزا عوارض خروج از کشور لایحه بودجه 99 استیضاح ترامپ گاز مرکاپتان بوی نامطبوع تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۱۸۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۹۸ درصد درآمدهای استان سمنان از درآمدهای مالیاتی

ایسنا/سمنان مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان تبیین اثرات پرداخت مالیات را بهترین عامل مشارکت مردم در پرداخت مالیات برشمرد و گفت: بیان اثرات پرداخت مالیات از زبان ائمه جمعه و جماعات موجب تأثیرگذاری بیشتر خواهد بود.

حسین پور ۶ اردیبهشت در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین امینی امام جمعه شاهرود با اشاره به بروز اتفاقات بسیار خوب در حوزه قانون گذاری و اجرا از حیث برگشت مستقیم مالیات و عوارض به مردم اظهار کرد: ارائه خدمات ملموس‌تر ، مردم و مودیان را به پرداخت مالیات و عوارض ترغیب خواهد کرد. 

مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان با اشاره به لزوم قطع وابستگی کشور به درآمدهای نفتی عنوان کرد: نظر به اینکه به دلیل  تحریم های ظالمانه دشمن و از طرفی وابستگی به درآمدهای نفتی، اقتصاد کشور دچار آسیب شده بود ولی خوشبختانه در چند سال اخیر  درآمد کشور بر اساس مالیات پایه گذاری گردیده است. 

حسین پور تصریح کرد: در سال جاری ۵۳ درصد منابع عمومی دولت از مالیات تأمین می شود.اگر دارای منابع و سرمایه نفتی هستیم آن را باید برای آیندگان سرمایه گذاری کنیم. 

وی با اشاره به سهمیه بودجه ای تعیین شده در استان گفت: به لطف خدا، مشارکت مردم و با همراهی مودیان مالیاتی و تلاش کلیه همکاران اداره کل امور مالیاتی استان، ضمن اجرای عدالت مالیاتی و تکریم مودیان مالیاتی، توانستیم درآمدهای مالیاتی را در استان تحقق بخشیم. 

حسین پور ادامه داد: بیش از ۹۸ درصد درآمدهای استان از طریق درآمدهای مالیاتی تأمین می گردد که در دو سال اخیر تحقق ۱۰۰ درصدی درآمدهای مالیاتی و بعضاً بیشتر از آن را در این استان شاهد بودیم. 

وی به توزیع مالیات برارزش افزوده اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در سال گذشته از محل پرداخت عوارض مالیات بر ارزش افزوده شاهد عمران و آبادانی شهرها و روستاهای استان بودیم. 

این مدیر مسوول  از پرداخت ۲۸۸ میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری ها و دهیاری های استان در سال ۱۴۰۰خبر داد و افزود: در سال ۱۴۰۱ این مبلغ به ۸۷۸ میلیارد تومان افزایش یافت و در سال ۱۴۰۲ مبلغ یک هزار و ۳۶۸ میلیارد تومان از این محل به شهرداری ها و دهیاری های استان پرداخت شد که با توجه به جمعیت بیش از ۷۰۲ هزار نفری استان و با توجه به سرانه جمعیت جزء چند استان اول کشور بودیم. 

مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان با اشاره به برپایی مستمر میزخدمت توسط این اداره کل گفت: یکی از اولویت های مهم اداره کل امور مالیاتی استان روابط بدون واسطه و مستقیم با مردم است که برگزاری میز خدمت و همچنین ملاقات های حضوری با مردم در طول هفته از اولویت های  اداره کل امور مالیاتی بوده است. 

دکتر حسین پور ضمن تأکید بر مبارزه با فرار مالیاتی خاطرنشان کرد: مبارزه با فرار مالیاتی یک مطالبه عمومی از سوی مردم است که در این راستا نیز اقدامات خوبی در اداره کل امور مالیاتی استان صورت گرفته است. 

مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان تصریح کرد: در شمار مودیان در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۳ درصد نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایش یافتند و این افزایش در سال ۱۴۰۱، نسبت به سال ۱۴۰۰نیز ۲۸ درصد بوده است.

وی تصریح کرد: در طول دو سال، میزان تسلیم اظهارنامه در استان سمنان از ۳۶ هزار فقره به ۶۱ هزار فقره افزایش یافته است. 

حسین پور فرهنگ سازی و آموزش را یکی از مهمترین عوامل مشارکت مردم در پرداخت مالیات ها برشمرد و افزود: در حوزه آموزش در سال گذشته ۴۶ دوره آموزش کاملاً رایگان برای مودیان برگزار شده است. 

مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان با بیان اینکه در حوزه فرهنگ سازی و روابط عمومی، فعالیت های زیادی در سال گذشته انجام شد گفت: شفاف سازی فعالیت های اقتصادی و توزیع عادلانه ثروت و سرمایه به واسطه پرداخت مالیات مستلزم اطلاع رسانی صحیح است که با ترویج روح جمعی و بهره گیری از ابزارهای تبلیغی نوین، گسترش فرهنگ مالیاتی در سطح جامعه به یک اصل تبدیل شده و بسترهایی فراهم شده که پرداخت مالیات جزء وظایف و تکالیف مهم آحاد جامعه تلقی شود. 

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین امینی امام جمعه شاهرود ضمن ابراز خرسندی از عملکرد اداره کل امور مالیاتی در سطح استان گفت: بر این باورم نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری (مدظله العالی) یک بخشنامه نانوشته ولایی است و همه ما مکلفیم جهش تولید را با مشارکت مردم گفتمان سازی کنیم. 

وی تسهیل گری و پشتیبانی سازمان امور مالیاتی از واحدهای تولیدی با حفظ حقوق حقه دولت را موجب تحقق شعار سال ارزیابی کرد و گفت: عملکرد سازمان امور مالیاتی و برقراری عدالت توسط این سازمان می تواند نقش بسزایی را درسال جدید ایفا کند. 

حجت الاسلام و المسلمین امینی وابستگی به درآمدهای نفتی را یکی از معضلات اصلی اقتصادی توصیف کرد و گفت: مالیات جایگزین بسیار مناسبی برای درآمدهای نفتی است. 

امام جمعه شاهرود توزیع عوارض بر اساس ضریب جمعیت را یک الگوی خوب و مناسب برای برقراری عدالت مالیاتی برشمرد و بیان کرد: اگر بخواهیم به استقلال برسیم و درگیر بازی های دشمن نشویم نباید سرنوشت کشور به درآمدهای نفتی گره بخورد. 

وی آگاهی مردم از نحوه هزینه کرد مالیات را موجب رضایتمندی آنها توصیف کرد و برلزوم فرهنگ سازی مالیاتی تأکید کرد. 

حجت الاسلام و المسلمین امینی مشارکت مردم در پرداخت مالیاتی را یکی از موفقیت های بزرگ سازمان امور مالیاتی برشمرد و بیان کرد:  مردم باید از چگونگی هزینه کرد مالیات آگاه شوند. 

وی ضمن تشکر از اطلاع رسانی و فرهنگ سازی مالیاتی در سطح استان به بیان نقش ائمه جماعات در ترویج فرهنگ مالیاتی پرداخت و بر لزوم همکاری شورای سیاسگذاری ائمه جمعه با اداره کل امور مالیاتی استان تأکید کرد. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خوش خدمتی عجیب نشریات زنجیره‌ای به دلالان و فراریان مالیاتی دانه درشت
  • عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه | وقتی برای معافیت‌ها سقف تعیین شود چه می‌شود؟
  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟
  • انتقاد تند یک امام جمعه از واگذاری تیم استقلال به هلدینگ خلیج فارس /چرا سرمایه این هلدینگ خرج یک تعداد سلبریتی پرخرج شود /این خیانت است
  • مشکلات مالیاتی شرکت‌های حمل و نقل بین المللی آذربایجان‌شرقی
  • وزیر ارتباطات: معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند
  • معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند
  • تامین ۹۸ درصد درآمدهای استان سمنان از درآمدهای مالیاتی