Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-28@00:32:58 GMT

نهاد نظارتی حرفه حسابرسی

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۰۰۰۵۲

تشکیل کانون حسابداران رسمی در سال‌های قبل از انقلاب و ترکیب شورای‌عالی کانون که متشکل از برجسته‌ترین نمایندگان نهادهای نظارتی نظیر «وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر دادگستری، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس اتاق بازرگانی و... » بوده مؤید آن است که امر نظارت بر حرفه حسابرسی بسیار بااهمیت و به شکل خود نظارتی در خود حرفه طراحی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدون شک حوادث شرکت‌های آنرون، ورلدکام و بانک لیمن برادرز و سقوط بازارهای مالی و مسکن در سال‌های ۲۰۰۸ بخشی از اعتماد عمومی را مخدوش ساخت، اما مدارک و مستندات متقن همگی نشان داد که تقلب و فساد با توسعه بازارها و گسترش سرمایه‌داری رشد می‌یابد و جلوگیری از این معضل صرفا از عهده حسابرسان خارج است.

حرفه حسابرسی ایران که تا سال ۱۳۸۰ دولتی محض بوده با تولد جامعه حسابداران رسمی جانی دوباره گرفت تا شاید در راستای خصوصی‌سازی و اجرای قانونمند اصل (۴۴)، حرفه حسابرسی بتواند به‌عنوان ابزار شفاف‌سازی و پاسخگویی به کار آید. اما متأسفانه گسترش دایره فعالیت‌های تصدی‌گری دولت عملا حرفه را از توانایی بالفعل و بالقوه آن محروم ساخته به طوری که گفته می‌شود از بیش از ۳۰۰ هزار اظهارنامه اشخاص حقوقی واصله در سال ۱۳۹۶ صرفا ۳۰ هزارتای آن مشمول حسابرسی توسط سازمان حسابرسی و اعضای جامعه حسابداران رسمی قرار گرفته و شرکت‌های دریافت‌کننده ارز دولتی نیز عمدتا فاقد گزارش حسابرسی بوده‌اند! به نظر می‌رسد در شرایط اقتصادی متلاطم و ملتهب کنونی هرگونه تصمیم‌گیری عاجلانه پیرامون تشکیل نهاد نظارتی بیرون از حرفه بدون تعمق عملا حرفه را آسیب‌پذیر خواهد ساخت.

باید به اشخاص یا نهادهای علاقه‌مند به نظارت از بیرون جامعه یادآور شد که سازمان نظارت بر شرکت‌های سهامی عام و موسسات حسابرسی در آمریکا که این روزها مورد نظر قرار گرفته صرفا در رابطه با حسابرسی شرکت‌های سهامی عام (پذیرفته شده در بورس بوده) و نظارت بر حسابرسی سایر شرکت‌ها کماکان بر عهده انجمن حسابداران خبره آمریکا قرار دارد.

افشای اسناد تقلبات مالی چه در خارج و چه در ایران که این روزها در دادگاه‌های مبارزه با مفاسد اقتصادی مطرح شده نیز بیانگر آن است که چون فعل تقلب و فساد با تبانی و همکاری برخی مسوولان ذی‌ربط صورت گرفته حتی با داشتن بهترین نظامات کنترل داخلی و حسابرسی، نمی‌توان به سادگی با آن مقابله کرد، زیرا فساد نهادینه شده عملا سیستم‌های کنترل داخلی و گزارش‌های حسابرسی را عقیم می‌سازند. شاید بتوان گفت بهترین و مطلوب‌ترین گزینه نظارت بر حرفه حسابرسی تغییر ترکیب شورای‌عالی جامعه حسابداران از یک طرف و تفکیک موضوع استانداردگذاری از عملیات اجرایی توسط سازمان حسابرسی از طرف دیگر و فراهم کردن ساز و کارهای فعال نظارتی در داخل حرفه است. نگاهی به مبانی تشکیل جامعه حسابداران رسمی نشان‌دهنده حضور جدی دولت و نمایندگان دولت در ارکان نظارتی جامعه است که حتی با فرض کارکرد نامناسب آن نمی‌توان با صرف تغییر نام نهاد نظارتی انتظار کارآیی بهتری را داشت. بنابراین امروزه که ثابت شده حسابداری پیوندی ناگسستنی با حکمرانی خوب، شفاف‌سازی و نظارت دارد بهتر است مسوولان و متولیان تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر در اندیشه توسعه امر حسابرسی و برقراری انضباط مالی باشند تا اینکه خود را درگیر آزمون‌هایی قرار دهند که از هم اکنون نتیجه آن روشن است.

 احمد حسنی
عضو جامعه حسابداران رسمی ایران

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۰۰۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرعامل مس رفسنجان: مشخص شد مشکل تیم بازیکنان نبودند/ با نویدکیا در فصل آینده به دنبال تیمی خوب هستیم

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،  حسین پورمحمدی مدیرعامل این باشگاه پس از صعود شاگردان نویدکیا به مرحله یک چهارم نهایی رقابت‌های جام حذفی گفت:پیش از هر چیز خوشحالم که به خواست خدا تیم مس هواداران و مردم شریف رفسنجان را در دو ماه اخیر خوشحال کرده و از نظر فنی، حرفه‌ای و اخلاقی مایه افتخار این مردم، استان کرمان و شرکت مس است.

پورمحمدی در خصوص تغییرات نیم‌فصل و تحول مس عنوان کرد: به لطف خدا و حمایت شرکت مس ما در نیم‌فصل توانستیم تصمیمات درستی بگیریم که مهمترین آن انتخاب یک مربی با اخلاق محترم و توانمند به نام محرم نویدکیا بود. تصمیم و تغییری که به واقع مس را از وضعیت بحرانی گذشته نجات داد. امروز خوشحالیم که چنین تحول موفقی رقم خورده و محرم با خود آرامش را به مس آورده است. تیم ما جدای از عملکرد درخشانی که تمجید همه را به همراه داشته و نتایج بسیار خوب حالا الگوی ادب و اخلاق در فوتبال حرفه‌ای ایران است و این برای شرکت مس و باشگاه ما به مراتب از نتیجه اهمیت بیشتری دارد. مردم رفسنجان نویدکیا را به همین دلیل دوست دارند و به حضور این مربی با اخلاق در شهر افتخار می‌کنند.

مدیرعامل باشگاه مس اضافه کرد:در هر مقطع و زمانی مخالفان و حاشیه‌سازان وجود دارند و تلاش می‌کنند دست به اقدامات تخریبی بزنند، اما تیم ما فقط در زمین پاسخ می‌دهد. به خواست خدا، تلاش کادر فنی و زحمت بازیکنان همچنین حمایت هواداران سومین تیم برتر نیم‌فصل دوم هستیم، با بهترین خط حمله و به مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی هم رسیده‌ایم. این نتایج نشان می‌دهد مشکل ما بازیکنان نبودند و این نفرات حالا در آرامش و فضایی حرفه‌ای کیفیت واقعی خودشان را به خوبی نشان می‌دهند.

 پورمحمدی همچنین در خصوص مشکلات مالی باشگاه و برنامه مس در فصل آینده گفت:خوشبختانه نگاه مثبتی در شرکت مس همچنین در استان و شهر نسبت به تیم وجود دارد و بخشی از مشکلات رفع شده. به خواست خدا می‌خواهیم با حضور نویدکیا برای یک فصل موفق و آماده کردن تیمی قدرتمند آماده شویم. شاکله اصلی این تیم برای فصل آینده حفظ خواهد شد چرا که این نفرات توانایی حقیقی و شایستگی خودشان را به خوبی نشان دادند. امیدواریم با نظر محرم نویدکیا بتوانیم ضمن استمرار نتایج موفق در لیگ و صعود به مراحل بالاتر جام حذفی در فصل آینده نیز یکی از تیم‌های قدرتمند و شایسته بالای جدول باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فضای جامعه برای مجرمان خشن و حرفه ای ناامن شود
  • هشدار حماس در مورد تعیین هر نهادی بجز سازمان ملل برای نظارت بر آنروا
  • انتشار فراخوان دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»
  • خواسته‌های بحق جامعه کارگری، تشکیل تشکلات کارگری در واحد‌های تولیدی
  • تعدد مراکز نظارتی در وزارت علوم مطلوب نیست
  • روز حسابرسی نزدیک است: ترس و لرز در منچسترسیتی!‏
  • نظارت بر بازار پوشاک یک ضرورت‌ است
  • مدیرعامل مس رفسنجان: مشخص شد مشکل تیم بازیکنان نبودند/ با نویدکیا در فصل آینده به دنبال تیمی خوب هستیم
  • مدیرعامل مس: مشخص شد مشکل ما بازیکنان نبودند!
  • تشدید گشت‌های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران