Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کل جامعه حسابداران رسمی در گفت‌وگو با خبرنگار بورس خبرگزاری فارس با اشاره به برگزاری یازدهمین سالگشت روز حسابدار در 11 آذر ماه امسال ضمن بررسی آخرین وضعیت حرفه حسابداری در کشور گفت: از هنگامی که ماده واحده‌ قانون استفاده از خدمات تخصصی و حرفه‌ای حسابداران ذ‌ی‌صلاح به‌ عنوان حسابدار رسمی در سال 1372 تصویب و بعد از آن جامعه حسابداران رسمی ایران شروع به کار کرد، شاهد تدوین و تصویب مجموعه قوانین و مقرراتی مانند آیین‌نامه‌ راهکارهای افزایش ضمانت اجرایی و تقویت حسابرسی، قانون ارتقای سلامت اداری و مقابله با فساد، قانون مبارزه با پول‌شویی و آیین‌نامه‌های مرتبط با آن و مجموعه دستورالعمل‌های تدوین و تصویب شده در مورد استفاده از سازوکارهای کنترل داخلی و حسابرسی داخلی بوده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سید محمد علوی با بیان اینکه تمامی مقررات فوق بر اهمیت جایگاه حرفه‌ حسابرسی و اعتباربخشی مالی نزد قانون‌گذاران و مسئولان کشور دلالت دارد ، عنوان کرد: با افزایش الزامات قانونی حسابداران رسمی میزان انتظارهای اجتماعی از آنان به‌شدت افزایش یافته است.

به باور وی حسابرسان برای این که قادر باشند انتظارات اجتماعی را برآورده کنند، از یکطرف باید به یک خودباوری جمعی برسند و از سوی دیگر در تعامل مستمر با نهادهای نظارتی باشند و در عین حال از حمایت این نهادها بهره‌مند باشند.

علوی با بیان اینکه میزان تعاملات با نهادهای ناظر بر بازار سرمایه، بازار پول و دیگر نهادهای نظارتی در سه قوه کشور طی سال‌های اخیر، بسیار افزایش پیدا کرده ،افزود: این اقدامات را در چند حوزه می‌توان دسته‌بندی کرد. در زمینه قانون‌گذاری و محیط مقرراتی در سال گذشته مجموعه آیین‌نامه‌های جدیدی در رابطه با مسائل مرتبط با سلامت مالی مانند مقابله با پول‌شویی، تروریسم و غیره تصویب شد.

در این سال شاهد بودیم که با توجه به الزام به گذار به استانداردهای بین‌المللی گزارشگری مالی مجموعه استانداردها به فارسی ترجمه شد. در زمینه نظارت مالی بر بانک‌ها اقدامات مهمی از سوی بانک مرکزی صورت گرفت و ضمن ترجمه و ابلاغ مقررات بال، در مورد گزارشگری مالی بانک‌ها نیز اصلاحات و تحولاتی صورت گرفت که نتیجه‌ آن را در صورت‌های مالی جدید بانک‌ها می‌بینیم.

به گفته وی در بازار سرمایه نیز اقداماتی در جهت شفافیت بیشتر بازارها و دادوستد سهام صورت پذیرفت و به این ترتیب الزامات قانونی گسترده‌تر و جدیدی برای حسابداران رسمی تعریف شد.

دبیر کل جامعه حسابداران رسمی با تاکید بر اینکه محورهای مهم فعالیت این جامعه ایجاد و ارتقای بسترهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری لازم، تعامل موثر با نهادهای نظارتی و نیز نهاد استانداردگذار است، گفت: بدون آگاهی از نظرات و خواسته‌های این نهادهای ناظر بر سلامت مالی، حسابداران رسمی قادر به انجام مطلوب وظایف خویش نخواهند بود. از اینرو همواره تعامل مستمر با نهادهای نظارتی مانند وزارت امور اقتصادی و دارایی،دیوان محاسبات، بازرسی کل کشور، نهادهای ناظر بر بازارهای پول و سرمایه، نهاد استاندارد گذار و دیگر نهادهای مرتبط با قوه‌ی قضاییه و قوه‌ی مقننه در دستور کار است.

علوی به پیشینه نام‌گذاری روز حسابدار‌ اشاره کرد و افزود: فدراسیون بین‌المللی حسابداران (آیفک) در سی‌امین سال تأسیس‌ خود همه ساله دوم تا هشتم دسامبر 2007مصادف با یازدهم تا هفدهم آذر 1386 را به‌عنوان هفته جهانی حسابداری اعلام کرده و از اعضای خود در همه کشورهای جهان خواسته تا آن هفته را به همین نام اعلام کنند.

وی ادامه داد :در آن دروه زمانی تشکل‌های حرفه‌ای حسابداری در ایران ازجمله جامعه‌ حسابداران رسمی ایران‌ نهادهای حسابداری ایران را برای تعیین روزی با عنوان روز حسابدار فرا خواند. بر اساس آن فراخوان و نشست‌هایی که سپس بین پیش‌کسوتان و مدیران جامعه حسابداران رسمی و دیگر تشکل‌ها برگزار شد، روز 15 آذر هر سال به عنوان روز حسابدار در ایران نام‌گذاری شده است.

این مقام مسئول با بیان انتظارات جامعه از حسابداران رسمی تصریح کرد:طبیعی است قبل از هرچیز اعتباربخشی درست به صورت‌های مالی مهم‌ترین انتظارات اجتماعی از حسابرسان حرفه‌ای است .البته برای آن که بتوانیم وظایف موردانتظار نهادهای نظارتی را انجام دهیم، نیاز به افزایش وحدت و همدلی در کنار احترام به دیدگاه‌های مختلف است.

انتهای پیام/

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۱۹۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهنمایی مدیریت مالی بهتر در «دخل و خرج»

رادیو صبا با برنامه‌ای جدید تحت عنوان «دخل و خرج» با موضوع مدیریت مالی بهتر مخاطبانش را همراه می‌کند.

به گزارش ایسنا، «دخل و خرج» عنوان یکی از برنامه‌های جدید این شبکه رادیویی است که در فضایی متفاوت مخاطبان را دعوت به مدیریت مالی می‌کند.

امیر اکبری، تهیه‌کننده و مجری این برنامه در توضیح «دخل و خرج» خاطرنشان کرد: امروزه با افزایش تورم و تغییر شرایط اقتصادی به خصوص افزایش هزینه‌های اقتصادی نمی‌توانیم براساس آنچه خواسته‌ ما هست و مد نظر داریم، خرج کنیم به همین دلیل ممکن است با مسائل مالی مواجه شویم که برای برطرف کردنشان نیاز داریم روش‌های مدیریت هزینه زندگی را بشناسیم.

وی ادامه داد: پول، عامل مهمی است که می‌تواند در خوشبخت بودن یا نبودن انسان‌ها موثر باشد و همه افراد به دنبال افزایش پول خود هستند تا بتوانند کارهایی را که دلشان می‌خواهد، انجام بدهند تا در نهایت احساس رضایت و خوشبختی کنند. ما در این برنامه به دنبال این نیستیم که به مردم بگوییم خرج نکنید و پس‌انداز کنید، این برنامه راهکارهای ساده‌ای برای ترک عادت‌های بد اقتصادی ارائه می‌کند تا با درآمدی که داریم زندگی خوبی داشته باشیم.

این برنامه‌ساز یادآور شد: در این برنامه مردم را به مشارکت‌های اقتصادی دعوت می‌کنیم و به آنها راهکارهایی پیشنهاد می‌کنیم تا با سرمایه‌های اندکی که دارند کسب و کار راه بیندازند و به دنبال کسب درآمد باشند.

به گزارش ایسنا، «دخل و خرج» در هر قسمت یک موضوع اقتصادی را بیان می‌کند و از نگاه‌های متفاوت به نقد و بررسی آن می‌پردازد و در پایان نظر کارشناسان اقتصادی و روانشناسی را پخش می‌کند.

«دخل و خرج» شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۸ به تهیه‌کنندگی و اجرای امیر اکبری از رادیوصبا پخش می شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خداحافظی دکتر کورش پرویزیان با بانک پارسیان/ دکتر جواد شکرخواه مدیرعامل بانک پارسیان شد
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • راهنمایی مدیریت مالی بهتر در «دخل و خرج»
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • بازدید سرلشکر رحیم صفوی از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج فارس
  • صنایع نفت و گازوپتروشیمی به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی خودرو پکن: نمایش به روز ترین محصولات خودرویی جهان در چین (+گزارش تصویری)
  • هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی خودرو پکن: نمایش به روزترین محصولات خودرویی جان در چین (+گزارش تصویری)
  • هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی خودرو پکن: سکوی پرتاب نوآوری و تحول در صنعت خودرو (+گزارش تصویری)